Реклама в Google

Безплатен одит

Извършваме безплатен одит на вашият акаунт за реклама в Google Ads

Проучване на ключови думи

Извършваме проучване на обема търсене по вашите ключови думи

Оптимизация на лендинг страници

Изготвяме препоръки за оптимизация на вашите лендинг страници

Управление на рекламата

Управляваме и оптимизираме вашата реклама в Google Search, Google Display, YouTube, на цената на минимална месечна комисионна.

Какво е реклама в Google

Google Ads е платформата за реклама на Google, където се показват реклами на потребителите, когато те направят търсене в търсачката. Видимите почти веднага ползи от използване на Google Ads са, че с тези реклами са подобрява познаваемостта на марката и се постигат по-бързи резултати.

По някои данни, Google Ads генерира около 41% от 225-те милиарда долара годишни разходи за дигитална реклама в света. С трансформацията на маркетинга от традиционен в дигитален, все повече бизнеси са се пренасочили към интернет. Това направи мрежата пренаситена със силна конкуренция. Освен бизнесите, дори и потребителите все повече разчитат на интернет за да вземат решение за закупуване на даден продукт.

Предвид горепосоченото, за бизнесите става все по-важно да се преборят с конкуренцията и да достигнат до своите целеви аудитории. По този начин Google Ads се превърна в едно от основните решения, които помагат на бизнеса да се свърже с тяхната целева аудитория веднага и да постигне желаните резултати.

Сам по себе си Google Ads е като дар за рекламодателите, защото помага да се ускори процеса на генериране на приходи.

Също така Google Ads въведе и много други възможности за реклама в платформата си. В резултат на това ползите и резултатите за бизнесите се увеличиха.

Безплатен одит на акаунт в Google Ads

дигитална-агенция-рекинвест

предлага планиране, създаване и управление на рекламни кампании в Google Ads и партньорските сайтове на Google. Също така можем напълно безплатно да извърши одит на вашите съществуващи рекламни кампании. Свържете се с нас на тел. +359(0)887366395 за безплатна консултация.

Десет основни ползи от реклама в Google Ads

1. По-голяма познаваемост на търговската марка (бранда).

Преди време познаваемостта на търговската марка се постигаше с един сравнително сляп метод за реклама, който включваше реклами във вестници, билборди, радио и телевизия.

Този подход постигаше известни успехи с потребителските стоки, но продуктите предназначени за B2B (от бизнес към бизнес), пострадаха много, защото предаването на рекламни послания към целевата аудитория на бранда не е ефективно и също така представлява дупка в портфейлите на бизнесите. Дигиталната реклама и по-конкретно Google Ads направи революция в начинът по който брандовете рекламират.

С Google Ads бизнесите могат да рекламират пред аудиторията си, докато тя проучва продукта, който търси чрез търсачките (www.google.com). Рекламодателите могат също така да увеличат размера на аудиторията си, като таргетират хора на други страници в интернет чрез Дисплейната мрежа на Google (Google Display Network). По този начин познаваемостта на бранда е една от най-често срещаните ползи от рекламата с Google AdWords.

 

2. С реклама в Google Ads се постигат много по-бързи резултати в сравнение с оптимизацията на страниците за търсачки (SEO).

Видимостта, която бизнесите получават в Google е много по-ценна що се отнася до увеличаване на продажбите, в сравнение с видимостта в други медии. С рекламата в търсачките, бизнесите имат златната възможност да се покажат пред хората в точното време, когато те търсят именно техния продукт или услуга.

Ако обаче тази възможност е толкова важна, конкуренцията също ще бъде значително висока. Ето защо, да се позиционираш на първи места при търсене, без да платиш за реклама в Google Ads, е задача, която отнеме много време и е много трудна. С подходяща оптимизация на уебсайтовете и придобиване на репутация чрез доверени сайтове чрез връзки в тях, могат да се постигнат добри резултати без да се заплаща за реклама на Google, но това отнема много време.

С google Ads бизнесите могат да постигнат резултати много по-бързо. Разбира се и тук има конкуренция. Добрите новини обаче са, че освен офертата за цена на клик, другите фактори, които определят качествения рейтинг на ключовата дума, са качеството на лендинг страницата (страницата, на която потребителите попадат след клик върху рекламата), процентът от хората, които са кликнали върху рекламата, когато са я видели и др. Ето защо, с подходяща оптимизация на рекламата в Google Ads, заедно с необходимата оферта за цена на клик, могат да се постигнат страхотни резултати и много добра възвращаемост от инвестираните пари.

 

3. Можете да постигнете по-висок качествен рейтинг на вашата реклама от тази на конкуренцията.

Всички са чували или виждали битки между различни търговски марки, особено върху билборди. Google Ads предоставя един по-умен и не толкова неприятен начин да победите конкуренцията си. Да кажем че имате много силна конкуренция с един от брандовете във вашата ниша и започнете да подозирате, че по-голямата част от потенциалните продажби са направени от тях.

С Google Ads можете да подберете или коригирате вашата рекламна стратегия така, че тя да е насочена именно към това вашите реклами да се показват преди тези на вашият конкурент. Съответно има необходимите инструменти и данни за да подкрепите вашата стратегия и да видите дали сте постигнали този резултат.

 

4. С реклама в Google Ads можете да повлияете на вашата аудитория да направи покупка.

Колко пъти правите покупка или давате своите контакти, когато посетите един уебсайт за първи път? В повечето случаи отговорът би бил - Много рядко!

Причината за това е, че в свят доминиран от интернет, цялата информация е на един клик разстояние и преди да вземат решение за закупуване, потребителите правят много проучване, сравняват различните възможности и след това вземат решение. Жизнено важно е брандовете да повлияят на решението на хората, които са посетили техния уебсайт, за да ги накарат да преминат през фунията на закупуване плавно и да се върнат отново до тях.

С ремаркетингът, който може да се прави с рекламите на Google Ads, този процес е много прост и ефективен. Потребители, които са посетили определен уебсайт, през различни препратки, търсения или директно, могат да бъдат категоризирани в различни категории потребители и към тях да бъдат насочени индивидуални реклами в други сайтове, които са в дисплейната мрежа на Google (Google Display Network).

 

5. С реклама в Google можете да увеличите видимостта на рекламата само за качествените аудитории.

Една голяма заблуда сред рекламодателите е, че всяка ключова дума трябва да има 100% дял на показвания. Реално обаче, дали е подходящо да се харчат пари за всяко отделно търсене? В много от случаите търсенията се правят от хора проучващ дадена тема за проект, конкуренция и т.н., които нямат намерение да направят покупка.

С Google Ads е възможно да се показват реклами пред аудитории, за които има по-голяма вероятност да направят покупка. Могат да се изберат стратегии за автоматични оферти за клик, при които офертата се коригира на база данни от предходни конверсии и комбинация от множество информация за тези конверсии, включително местоположение, устройство, модел, браузър, време от денонощието, ден от седмицата и др.

 

6. Тест, тест, тест и нека най-добрият спечели.

Да кажем, че има нова характеристика на вашия продукт, която вие считате, че би привлякла клиенти. Следователно вие заменяте съществуващите характеристики в рекламите си и обновявате същото нещо и във вашата лендинг страница. Междувременно също така сте решили да тествате една от стратегиите за автоматично наддаване, за да подобрите конверсиите.

В рамките на месец ефективността на вашата реклама в Google се подобрява по отношение на съотношението на кликове спрямо показванията н рекламата и конверсиите. Вие показвате резултатите н вашия шеф и той/тя е впечатлен. Сега той/тя ви нарежда да въведете тази стратегия във всичките си кампании. Проблемът е обаче, че вие не знаете дали новата характеристика е проработила или всъщност е проработила новата стратегия за наддаване.

Google Ads има опция да се експериментира една промяна на кампания и да се тества за определен период от време дали първоначалната стратегия или новата е дала по-добри резултати. Данните в експеримента се потвърждават статистически, за да се избегне произволността.

 

7. Можете да създавате стратегии за кампаниите на база демографските данни на потребителите.

С Google Ads можете да таргетирате аудиторията си на база демографски данни като възраст, пол и др. Например да предположим, че сте интериорен дизайнер и вашата цел са клиенти, които имат къща или планират да си направят къща.

Започнали сте да използвате Google Ads и считате, че конвертируемостта на кампаниите ви не е добра. Решавате да погледнете демографските данни на вашата аудитория и откривате, че 30% от трафика идва от възрастова група от 18-24 години, което като цяло не попада във вашата целева аудитория.

Решавате да изключите тази възрастова група в експеримент и провеждате експеримента за известно време. Към края на експеримента виждате, че конвертируемостта в експерименталната кампания е много по-добра от първоначалната. Това е един от случаите, в които демографските данни на Google Ads са полезни.

 

8. Можете да насрочите рекламите да се показват пред аудиторията в подходящото време.

Една от основните ползи от използването на Google Ads е, че можете да решите по кое време и в кои дни искате вашите реклами да се показват. Не е ли обаче полезно рекламите да се показват винаги? Това зависи от нишата в която се позиционирани, продуктът ви, услугата ви и най-вече от данните за изминали периоди.

След като кампанията ви върви за 3-6 месеца, можете да вземете данните базирани на времето от денонощието и дните от седмицата, да идентифицирате кои часове или дни (или комбинация от двете) изяждат парите ви (няма конверсии а само кликове върху рекламата) и или да понижите офертата за рекламите или да паузирате рекламите за тези часове/дни. Проведете експеримент за няколко дни и вижте дали цената за конверсия или нормата на конверсия се подобряват.

 

9. Проведете ремаркетинг насочен към аудитории, с реклами на най-добрите си оферти.

Ремаркетингът е една от най-важните ползи от рекламата в Google Ads. Вече е известен факт, че ремаркетингът е един от най-добрите начини да повлияете на потребителите и да ги накарате да преминат през маркетинговата фуния и да направят покупка. Това обаче не е всичко. Рекламите в ремаркетинговите кампании могат да бъдат създадени индивидуално според използването на сайта от страна на вашите потребители.

Ако един потребител посети конкретната страница на марка мобилни телефони и напусне сайта без да добави продукта в своята кошница, можете да създадете реклама с ремаркетинг към този потребител, в която да фигурира същият мобилен телефон, но с добавена оферта като например кешбек или безплатна доставка.

За да се направи тази персонализация по-лесна за големи интернет страници, рекламодателят може да избира между динамични реклами за ремаркетинг, в които рекламата се променя в зависимост от страницата, която потребителят е посетил. Възможността да влияеш на аудиторията с най-добрата сделка, в която те биха се заинтересували е една от най-големите ползи от това да използваш Google Ads.

 

10. С реклама в Google Ads можете да увеличите броя потребители до които достигате с ключови думи с широко съвпадение.

С Google Ads рекламодателите обикновено избират точната ключова дума, за да са сигурни, че рекламата ще се покаже на правилните потребители. Има обаче и възможност ключовите думи да се настроят с широко съвпадение, но по умен начин. Трябва да се създаде кампания с ключови думи с широко съвпадение, която да е със списъци за ремаркетинг при реклама в търсенията.

По този начин ще разширите търсенията за потребители, които са посетили вашия сайт и ще бъдете уверени, че тяхното търсене ще бъде около вашия продукт. Това позволява да се разширят опциите за търсене за аудитория, която вече е посещавала сайта.

 

Накратко за рекламата в Google Ads

Ползите и възможностите при реклама в Google Ads не са ограничени до тези 10, но това са някои от основните. Google винаги подобрява резултатите от търсенето, за да покаже най-добрите резултати на потребителите.

По същият начин Google подобрява и платформата си за реклама, за да могат и рекламодателите да получат най-добри резултати от нея. От рекламодателя зависи дали ще се възползва максимално от тези ползи и ще подобри ефективността на рекламата си в Google.

Както вече споменахме, маркетингът се трансформира през годините и Google Ads играе жизнено важна роля в тази трансформация.

Готови ли сте да издигнете вашата дигитална реклама на следващото ниво?

дигитална-агенция-рекинвест

Google Ads е един от централните компоненти на дигиталния маркетинг и ако искате да се възползвате максимално от него, свържете се с нас на тел. +359(0)887366395, за безплатна консултация и одит на вашият акаунта за реклама в Google.