Реклама във Facebook и други социални медии

Безплатен одит

Извършваме безплатен одит на вашият акаунт за реклама във Facebook

Безплатна прогноза за резултати

Изготвяме безплатно прогноза за потенциалните резултати на база вашият бюджет

Оптимизация на лендинг страници

Изготвяме препоръки за оптимизация на вашите лендинг страници

Управление на рекламата

Управляваме и оптимизираме вашата реклама във Facebook и други социални медии, на цената на минимална месечна комисионна.

Реклама във Facebook и други социални медии

Някога чудили ли сте се дали всички реклами във Фейсбук, които виждате на стената си всъщност са ефективни? Това е доста интересно, особено като се има предвид, че понякога ги намираме за дразнещи. Всъщност тези реклами могат да постигнат много и ако сте собственик на бизнес трябва да се замислите дали не е добре да започнете да правите такава реклама, защото е възможно да постигнете огромна възвращаемост. Но нека да разгледаме точно какви са някои от основните ползи от това да ползваш реклама във Facebook.

Освен e-mail маркетингът, безупречния дизайн на уебсайт, оптимизацията на сайта за търсачки (SEO) и органичните показвания на вашите публикации в социалните мрежи, рекламите във Facebook са също изключително важни за вашата стратегия за дигитална реклама. Има милиарди хора, които използват Facebook всеки ден и ако вие пуснете добре таргетирана реклама на тази платформа, вашите шансове да достигнете тези хора скачат главоломно. Това е необходимост. Органичният трафик във Facebok почти не съществува, но за това ще говорим още малко по-надолу.

Безплатен одит на акаунт за реклама във Facebook

дигитална-агенция-рекинвест

предлага планиране, създаване и управление на рекламни кампании в Facebook и други социални медии като Instagram и LinkedIn. Също така можем напълно безплатно да извършим одит на вашите съществуващи рекламни кампании. Свържете се с нас на тел. +359(0)887366395 за безплатна консултация.

Нека бъдем ясни - когато говорим за реклама във Facebook, ние не говорим за използване на бутона “подсилване на публикация”. Говорим за влизане на business.facebook.com и създаване на много добре таргетирани реклами от нулата. Това е много важно разграничение!

Ако ползите от рекламата във Facebook все още не са ви напълно известни, нека си поговорим повече за това защо трябва да инвестирате в тази реклама. Ето някои от ползите от реклама във Facebook, които трябва да знаете.

 

11 ползи от рекламата във Facebook

1. Платформата за реклама на Facebook има много добри инструменти за анализ.

Бъдете сигурни, че никъде другаде няма да намерите този тип анализи. Facebook няма граници за докладите и анализите що се отнася до ефективността на вашите реклами. Никога няма да се налага да правите предположения за това кое е ефективно и кое не.

Вместо да се налага да определяте нормите на конвертиране и други социални метрики, вие вече ще ги виждате добре изложени направо във вашият мениджър за реклами. Всичко, което ще трябва да направите е да ги анализирате и да определите каква ще е вашата следваща стъпка.

Дава ви се достъп до метрики за това до колко хора сте достигнали на седмица, колко от хората са се ангажирали с вашата реклама, колко хора са харесали вашата фейсбук страница и кои публикации имат най-голяма ефективност. Това обаче не е всичко.

Можете да добиете информация за неща като: кликове, конвертирания и дори продажби. А това е само върхът на сладоледа.

След като видите тези данни, вие можете да коригирате вашите реклами на база това, което е необходимо, а не да се налага да правите предположения и в последствие да се окаже, че вашата инвестиция е била за нищо. Запомнете - ако не можете да проследите или измерите нещо, то не можете да сте сигурни дали то работи или как бихте могли да го подобрите.

Facebook ви дава толкова много власт що се отнася до проследяване и измерване на прогреса на вашите реклами.

 

2. Можете да микро таргетирате вашата точна аудитория.

Възможностите на Facebook за насочване на рекламите са невероятни. Можете да таргетирате на база интереси, поведение, демографски данни, възрастови групи, връзки, местоположение или езици. Можете дори да таргетирате феновете на вашите конкуренти.

Възможностите за насочване на рекламата във Facebook могат да достигнат по-далеч от почти всички други платформи и можете да ги комбинирате за да сте сигурни, че ще елиминирате потребители, които не са във вашата целева аудитория. Това е важно! Качеството на аудиторията е по-важно от нейния размер. Бизнесите искат да конвертират потребителите (т.е. да ги накарат да направят покупка на техния продукт). Като собственик на бизнес, вие трябва да търсите потребители във Facebook, които са ваши потенциални клиенти - хората, за които има най-голяма вероятност да закупят вашия продукт, а не просто произволни посетители на вашата страница.

Насочването на рекламите е вероятно едно от нещата, в които Facebook превъзхожда най-много другите платформи за реклама. Тези опции просто не могат да се намерят навсякъде.

 

3. Можете да създавате реклами, които да служат на вашите конкретни цели.

Процесът на създаване на реклама във Facebook е направен лесен от платформата. Той ви насочва през стъпките, които ви позволяват да избирате типът реклама, целевата аудитория,  периодът за провеждане на рекламната кампания и вашият бюджет.

Още повече, че видът на рекламата може да се изменя на база какво искате да постигнете. Facebook нарича тези неща “Цели”. В зависимост от това дали искате потребителите да се ангажират с вашата публикация, да постигнете повече кликове за вашия уебсайт, да съберете повече харесвания на вашата фен страница или да постигнете друга цел, вие можете да създадете реклама, която да е базирана на тази ваша цел.

Това ви позволява по-добре да контролирате рекламата, която създавате и също така казва на Facebook как да оптимизира вашата реклама, за да достави възможно най-добрите резултати.

Тъй като рекламата може да се изменя, вие можете да създадете нещо, което да отразява визията на вашия бранд и да таргетирате аудиторията за по-добри отзиви.

 

4. С реклама във Facebook ще достигнете до далеч повече хора отколкото с органични публикации.

А да... органичните показвания. Нека поговорим за това сега.

Ако управлявате бизнес страница е възможно да не знаете, че само съвсем малка част от последователите ви всъщност виждат какво публикувате. Може да ви звучи крайно, но е съвсем вярно.

През последните няколко години Facebook понижава видимостта на бизнес страниците в нюз фийда на потребителите. Това е един много разочароващ алгоритъм за собствениците на бизнеси по целия свят. Дори Марк Зукерберг потвърди, че ще дават приоритет на публикации от приятели и семейства по-често, като по този начин поставят бизнес страниците на заден план.

Ако ще използвате Facebook за какъвто и да е маркетинг, трябва да използвате реклами ако искате вашите потенциални клиенти да са информирани за вашия бизнес. Не ви е необходим голям бюджет, но определено е необходимо да имате такъв.

Рекламите във Facebook ви дават много стойност за парите, които влагате и ако знаете как да таргетирате рекламите и как правилно да ги създавате, възвращаемостта, която ще отбележите ще си струва всяка стотинка.

 

5. Рекламите ви позволяват да правите ремаркетинг и да предложите вашият продукт или услуга на хора, които по някакъв начин вече са взаимодействали с вашият бранд.

Ремаркетингът е друг начин, по който можете да достигнете до вашата целева аудитория, защото потребители, които вече са посетили вашия уебсайт ще видят вашата реклама. Нека поговорим защо това е важно.

Първият път, когато хората видят вашия бизнес във Facebook или на вашата страница в интернет, те вероятно го поглеждат и не предприемат нищо повече, дори и да успеете да ги заинтригувате. И защо да го правят? Те не ви познават и нямат причина да ви се доверят. За в бъдеще, ако те видят отново рекламата ви, това ще ви даде по-голям шанс да конвертирате тези хора и да ги накарате да предприемат дадено действие (да се свържат с вас или да направят покупка).

Само един досег с тях няма да бъде достатъчен. Хората трябва да видят вашият бранд от три до седем пъти преди най-накрая да предприемат някакво действие.

 

6. С добро насочване на рекламите можете да получите кликове и продажби на много ниска цена.

Това е възможно, защото процентът на кликове спрямо показванията на рекламата (CTR - Click Through Rate) постоянно се увеличава заради подобрените им инструменти за реклама. Ето защо бизнесите се учат как да използват рекламите правилно. Заради постоянните подобрения на възможностите за насочване на рекламите и креативността, собствениците на бизнеси могат ефективно да насочват рекламите си към аудитории, които искат да достигнат и могат да го правят на ниски цени.

С минималната цена, която плащате за да правите реклама във Facebook и по-конкретно да насочвате рекламите си именно към хората, които искате, вие харчите малко пари за да достигнете толкова хора, колкото е необходимо и в крайна сметка да направите печална от своята реклама.

За да сме наясно - това, което в крайна смета струва най-много е да тествате своите реклами, което почти винаги ще се наложи да направите. Рекламите във Facebook почти никога не започват да работят максимално ефективно още от първия път и трябва да бъдат изменени и подобрени. Това е много нормално. Трябва да имате това предвид за фазата на тестване, когато определяте своя бюджет.

 

7. С реклами във Facebook можете много лесно да намерите нови потенциални клиенти.

Когато намерите аудиторията, която най-бързо прави покупка, е възможно да привлечете хора, които са със същите характеристики като тях, като използвате “Подобни аудитории” във Facebook. Тази опция ви позволява да вземете индивидуално създадена аудитория и да използвате Facebook за да намерите подобни хора, за които има най-голяма вероятност да направят покупка от вас.

Пикселите за конвертируемост, тези които инсталират данни от приложения и вашите фенове на страницата ви във Facebook, могат да бъдат използвани, за да се направят подобни аудитории. Можете да определите размера и опциите за насочване много по-дълбоко, за да сте сигурни, че вашите подобни аудитории точно отразяват вашият целеви пазар.

 

8. Можете да добавите индивидуални бутони за взаимодействие.

Основната част от дигиталните реклами имат бутон, който подканва потребителите да предприемат някакво действие (CTA - Call to action), и който ще отведе вашата аудитория към желаната дестинация, като например вашата интернет страница. Това е ефективно, защото буквално вие трябва да кажете на хората какво да направят. Така има много по-голяма вероятност те да предприемат някакво действие. Изглежда просто, но има огромна разлика в ефективността на вашите реклами.

Освен това, потребителите често търсят повече информация преди да вземат решение.

Като използвате реклами във Facebook, вие можете лесно да насочите потребителите да отидат на вашият уебсайт, но има и други възможности. Към момента сред наличните бутони са: Запази сега, Кандидатсвай сега, Свържете се с нас, Запиши се сега, Свали и Научи повече.

 

9. Хората почти винаги са в социалните мрежи.

Бизнесите не могат да игнорират Facebook. Платформата е огромна и е навсякъде. Ето защо вашият бизнес се нуждае от Facebook страница, защото настоящите ви и бъдещите ви клиенти са там. Средно всеки отделен човек прекарва почти 2 часа и 30 минути дневно в социалните мрежи, а Facebook е почти винаги първият му избор.

Следвайте тълпата! Ако основната част от вашата целева аудитория е във Facebook, то и вие трябва да сте там.

 

10. Можете лесно да мащабирате вашата промоция на съдържание.

Ако вашата интернет страница има много добро съдържание, то вие искате хората да са наясно с това. Това е причината постоянно да споделяте нови статуси във вашите социални мрежи. Мислите ли обаче, че това е достатъчно? За съжаление не е.

Рекламите във Facebook са там, за да увеличат броят хора, до които достигате. С рекламите вие ще можете да достигате повече хора отколкото с органични публикации. Ето защо не е само подходящо, но е и лесно да мащабирате маркетинговите си стратегии. Когато вече имате реклама, която ви носи добри резултати, можете да вложите повече и повече пари в нея, докато тя се представя по начинът, по който искате. Можете също така да създадете дублирани реклами и да ги насочите към други сегменти на вашата аудитория.

Когато вложите малко средства за реклама в това, могат да се случат невероятни неща.

 

11. Ще предизвикате лоялност на клиентите към вашата марка.

В наши дни, все повече бизнеси използват правилно фен страниците във Facebook за да накарат своите последователи да се чувстват сякаш принадлежат към тази общност. Тези страници дават на бизнесите възможност да имат пряко взаимодействие с клиентите си, да изградят имиджът на бранда си и да подобрят лоялността на клиентите си.

Една от многото ползи на рекламите във Facebook е, че те дават на бизнесите повече възможности да се свържат с аудиториите си. Това ще доведе до повече растеж, по-висок процент на запазване на клиентите и в крайна сметка до повече продажби - само защото сте използвали рекламите във Facebook, за да изградите по-добри взаимоотношения.

Рекламите във Facebook може и да са евтини, но не ги подценявайте само заради цената. Те ще отведат вашият бизнес до нови височини.

 

Имайте предвид, че ви е нужно време за да се научите да правите реклама във Facebook. Мениджърът за реклами не е интуитивен и не можете да очаквате резултати за един ден. Но пък ако трябва да сме честни, никога не можем да очакваме резултати за ден, когато става въпрос за бизнес.

 

Добрата новина е, че РЕКИНВЕСТ е тук за да ви помогне да извлечете максималните резултати от вашите реклами и да ви спести време за създаване, тестване и управление на вашите реклами.

Готови ли сте да издигнете вашата дигитална реклама на следващото ниво?

дигитална-агенция-рекинвест

Оставете ние да се грижим за вашата реклама, а вие за своя бизнес!

Провеждате ли в момента рекламни кампании във Facebook? Колко са ефективни? Свържете се с нас, за да ви посъветваме как да получите повече резултати от тях!

Ние предлагаме безплатна консултация и одит на вашите рекламни кампании във Facebook! Свържете се с нас на +359(0)887366395!