Дизайн на уебсайт

Безплатен проект

Изработваме безплатен проект

Включена SEO оптимизация

Всички уебсайтове са с включен "on-page-SEO" и са с първоначална оптимизация за търсачки

Плащате за завършен проект

Заплащате само, когато сте доволни от вашият уебсайт и преди той да бъде прехвърлен на вашият домейн и хостинг

Ако имат на разположение 15 минути, за да разгледат дадено съдържание, 66 процента от хората биха предпочели да видят нещо, което е красиво изработено и което ги насочва именно към информацията, която те търсят. Дизайнът на вашия уебсайт е важна част от вашето присъствие онлайн. За да създадете по-добър уебсайт за вашия бизнес, трябва да разберете колко важен е уебдизайнът.

На тази страница ще ви предоставим информация за това защо уебдизайнът е важен и няколко жизнено важни елемента за вашия уебсайт. Ние от РЕКИНВЕСТ също можем да ви съдействаме или да създадем вашият желан уебсайт и ако желаете можете да се свържете с нас на тел. 0887366395, за да говорите със специалист и да се консултирате безплатно за вашата стратегия за присъствието ви онлайн.

Безплатен проект за дизайн

дигитална-агенция-рекинвест

предлага безплатна консултация и безплатна изработка на проект за дизайн на вашия сайт. Свържете се с нас на +359(0)887366395!

Когато искате да промените дизайна на вашия уебсайт или искате да създадете уебсайт за вашият бизнес или да започнете търговия онлайн, вероятно ще се запитате защо е важен дизайнът на вашият уебсайт. Как той влияе на вашата аудитория и вашият бизнес? Нека разгледаме няколко причини поради които уебдизайнът е толкова важен.

 

1 ДИЗАЙНЪТ НА ВАШИЯ УЕБСАЙТ ДАВА ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС

Когато вашата аудитория посети вашият уебсайт, той им дава първото впечатление за вашия бизнес. Аудиторията ще вземе решение за вашият бизнес в рамките на секунди. За тези няколко секунди, вие трябва да направите позитивно впечатление и да повлияете на вашата аудитория.

Ако вашият сайт изглежда зле или стар и занемарен, аудиторията незабавно ще получи отрицателно впечатление за вашият бизнес. Те ще решат, че сайта ви не е привлекателен, което ще ги накара да напуснат вашата страница. Ще пропуснете потенциални клиенти, защото те ще напуснат вашият уебсайт и ще отидат на сайта на конкуренцията.

Уебдизайнът е важен, защото влияе на това как аудиторията възприема вашата търговска марка (бранд). Впечатлението, което оставите в аудиторията, може да ги накара да останата на вашата страница и да научат повече за вашия бизнес или да ги накара да напуснат вашата страница и да се обърнат към конкурент. Един добър уебдизайн помага за задържане на потенциалните клиенти на вашата страница и ги насочва към продуктите и услугите, които те търсят, а вие можете да им предложите

 

2 УЕБДИЗАЙНЪТ ПОМАГА НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ОПТИМИЗАЦИЯТА В ТЪРСЕЩИТЕ МАШИНИ (SEO)

Много от елементите и добрите практики за уебдизайн влияят на това как публикувате съдържание на уебсайта си, което от своя страна влияе на това как роботите на търсачките обхождат и индексират вашият уебсайт.

Това е нещо, което не можете да си позволите да объркате! Ако основите на оптимизацията на вашият уебсайт за търсачки като Google и Bing (Вашето SEO) не са направени както трябва още от самото начало, в последствие вие ще трябва да водите непосилна битка за видимост на вашият уебсайт още с неговото пускане.

Освен начинът, по който се публикува съдържание на вашият сайт, има и някои елементи на дизайнът на уебсайта, които сами по себе си могат пряко да повлияят на оптимизацията за търсачки (SEO). Уебдизайнът може да се окаже труден за разбиране ако не сте запознати с това как той действа, но просто казано, вашият код на уебсайта трябва да е написан така, че да е приветлив за търсачките като Google и Bing.

Най-добрият начин да бъдете сигурни, че са използвани подходящи практики за уебдизайн (и че в последствие вашият сайт ще бъде видим за търсачките като Google и Bing), е да си партнирате с дигитална агенция или агенция за уебдизайн, която знае какво прави.

Още относно оптимизацията на уебсайта за търсачки (SEO) и възможностите за реклама в Google, можете да научите тук

 

3 ДИЗАЙНЪТ НА ВАШИЯ УЕБСАЙТ ОПРЕДЕЛЯ НАГЛАСИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЗА ВАШЕТО КЛИЕНТСКО ОБСЛУЖВАНЕ

Хората могат да съдят за това как ще се отнасяте към тях, когато видят вашият уебсайт. Вашият дизайн им дава впечатление за това как гледате на вашата аудитория. Ако не вложите усилия в дизайна на вашият уебсайт, вашата аудитория знае, че няма да вложите и усилия в това да им помогнете.

Вашият уебсайт е като търговски представител за вашите услуги. Ако той е ярък, модерен и приветлив, потребителите на сайта ще се почувстват по-желани. Ще оставите в тях впечатление, че сте по-отворени и приветливи към нови хора, които посещават вашия сайт.

От друга страна, ако сайтът ви е със стар дизайн и не е приветлив, вашият бизнес ще изглежда студен и резервиран. Хората не желаят да се запознаят с бизнес, който не ги цени достатъчно, за да направи добро първо впечатление.

 

4 ВАШИЯТ УЕБСАЙТ ИЗГРАЖДА ДОВЕРИЕ ВЪВ ВАШАТА АУДИТОРИЯ

Хората не се доверяват на уебсайтове с лош дизайн. Ако видят зле проектиран уебсайт или информацията изглежда стара, те няма да се доверят на вашия сайт. Възможно е да решат, че сайта ви е занемарен или подозрителен, защото нямате обновен дизайн.

Помислете например за човек, който иска да направи голяма поръчка към компания произвеждаща даден продукт. Този човек харчи изключително много пари, което означава, че ако вие сте компания произвеждаща продукта, който той търси, а вашият уебсайт не предизвиква доверие към вашата компания, човекът ще намери друг бизнес, който да изпълни поръчката му.

От друга страна, един професионално изработен уебсайт сигнализира за доверие на вашата аудитория. Потребителите ще се доверят на вашия бизнес и ще искат да се запознаят по-добре с него.

Важно е да изградите доверие във вашата аудитория, за да останат те на вашия сайт. Когато посетителите останат на вашия сайт по-дълго време, вие създавате повече възможности за вашия бизнес да хване тези потенциални купувачи.

 

5 ВАШИТЕ КОНКУРЕНТИ ГО ПРАВЯТ

Ако все още ви трябва причина за това, че уебдизайнът е важен, ето ви една голяма - Вашите конкуренти вече използват добрият уебдизайн за да печели техния бизнес повече. Ако искате да продължавате да се конкурирате с тях, то трябва да използвате уебдизайнът на вашия сайт.

Вашият уебсайт трябва да изпъква пред тези на вашите конкуренти. Ако имате стар, занемарен уебсайт с лоши качество, вашите конкуренти ще ви надминат. Техният добре проектиран дизайн ще се представя по-добре от вашият.

Това означава, че голяма част от потенциалните ви клиенти ще отидат при вашите конкуренти. Те ще привлекат повече потенциални купувачи към своята страница, защото тя е по-привлекателна.

Дизайнът на вашия уебсайт ви дава възможност да се откроите от конкуренцията. Когато се конкурирате с други бизнеси, като цяло вие имате почти едни и същи услуги и подобни цени. Необходимо е да се възползвате от всяка малка възможност да изпъкнете пред другите.

Мислете за вашият уебдизайн като за дигиталното лице на вашия бизнес. Ако някой влезе във вашият физически магазин/ офис, не бихте ли искали едно приятелско лице да ги посрещне и да ги накара да се чувстват добре дошли? Един обновен и модерен уебдизайн е равностоен на приветливо лице, което посреща вашите нови посетители.

Добре проектираният уебсайт е възможност за вашия бизнес да покаже уникалните черти на вашият бизнес. Можете да покажете на вашите потенциални потребители защо те трябва да предпочетат вас пред вашите конкуренти.

 

6 ДИЗАЙНЪТ НА ВАШИЯ УЕБСАЙТ СЪЗДАВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И ПОСТОЯНСТВО

Когато се опитвате да намерите потенциални клиенти за вашия бизнес, трябва да изградите добре вашият бранд (търговска марка). Трябва да запознаете вашата целева аудитория с вашият бранд, за да изберат те вас, когато са готови да осъществят покупка. Дизайните на отделните елементи и страници на сайта ви са важни, защото с него вие можете да създадете постоянство и последователност в целия уебсайт.

Трябва да използвате еднакви шрифтове, стилове и разположение във всяка страница на вашия уебсайт. Ако имате различен дизайн на всяка отделна страница, това ще накара вашият сайт да изглежда непрофесионално. Така също става и по-трудно да се изгради разпознаваемост на вашата марка (бранд), защото вашата аудитория няма да знае кои цветове да асоциира с вашият бранд.

Ако на вашият сайт няма постоянство, хората ще го напуснат и ще отидат на друг, който изглежда по-професионално.

Когато изградите постоянство на вашия сайт, вие задържате потенциалните купувачи на страницата си по-дълго време и ги запознавате по-добре с вашия бизнес. Занапред във времето ще спечелите контакти с повече потенциални клиенти и ще конвертирате повече от тях в реални, ако промените дизайнът на вашия сайт и го съобразите с този ключов елемент.

Готови ли сте да създадете вашият професионален уебсайт?

дигитална-агенция-рекинвест

предлага безплатна консултация и безплатна изработка на проект за дизайн на вашия сайт. Свържете се с нас на +359(0)887366395!